Ndryshimi mes inspektimeve të "Gjykata Evropiane për të Drejtat e Njeriut"

Jump to navigation Jump to search
rv
(Skeda 14-02-06-Parlement-européen-Strasbourg-RalfR-003.jpg u largua pasi që është shlyer nga Commons prej VIGNERON)
(rv)
Nani meta dua te flas me nji prokuror Nuk jua dhim dot me letr apo me telefon mo digjojn{{Gjykatat Ndërkombëtare
| Stema-Logo = Flag of Europe.svg
| Figura = Convention européenne des droits de l'homme-Carte.svg
 
==Juridiksioni==
 
Gjykata Evropiane e të Drejtave të Njeriut ka juridiksion në rast se kërkuesi ka qenë personalisht dhe drejtpërdrejtë viktimë e shkeljes së të drejtave dhe garancive të përcaktuara në Konventë apo Protokollet e saj. Shkelja duhet të jetë kryer nga një nga [[shteti|shtetet]] që kanë nënshkruar Konventën dhe kërkuesi duhet të ketë ezauruar shkallët e gjykimit në vendin ku kanë ndodhur shkeljet (zakonisht, kjo nënkupton ankimimin në gjykatën e duhur, e ndjekur nga apeli, dhe rekursi pranë [[Gjykata e Lartë|Gjykatës së Lartë]]), përpara së të paraqesë kërkesë te Gjykata. Nga momenti i zbardhjes së vendimit të Gjykatës së lartë, kërkuesi ka [[6|gjashtë]] muaj për të paraqitur kërkesën, pasi me mbarimin e kësaj periudhe kërkesa nuk mund të pranohet nga Gjykata.<ref name="ECHR" />
 

Menyja e navigimit