Dallime mes rishikimeve të "Lumi La Plata"

Jump to navigation Jump to search
Shpëtim i burimeve 3 dhe etiketim 0 si të vdekura.) #IABot (v2.0
v (1l2l3k zhvendosi faqen La Plata (lum) tek Lumi La Plata)
(Shpëtim i burimeve 3 dhe etiketim 0 si të vdekura.) #IABot (v2.0)
Në rrjeshën e sipërmme lumenjtë e këtij sistemi janë të shpejtë me pjerrtësi të madhe me pragje dhe katarakte. Në lumen Parana është katarakti më i njohur Stei Kedas ( Sete Quedas) i lartë 114 m
==Lidhje të jashtme==
* [httphttps://web.archive.org/web/20060220115526/http://www.oas.org/osde/News/english/Documents/OSDE_6LaPlata.pdf Hydrological report] published by the [[Organization of American States|OAS]]
* [http://www.un.org/Depts/los/LEGISLATIONANDTREATIES/PDFFILES/TREATIES/URY-ARG1973MB.PDF Treaty between Uruguay and Argentina concerning the Rio de la Plata and the Corresponding Maritime Boundary (19 November 1973)]
* [httphttps://web.archive.org/web/20060114035452/http://www.giwa.net/publications/articles/ambio/article_10.pdf Aquatic Habitat Modifications in La Plata River Basin, Patagonia and Associated Marine Areas]
* [httphttps://web.archive.org/web/20051116040532/http://www.sfu.ca/cstudies/science/water/pdf/Water-Ch23.pdf Water and Land Management on the Uruguayan Coast of the Río de la Plata]
* [http://RioPla.com/ RioPla.com] Río de la Plata on-line information (WAP, RSS and WWW): tides, weather, wind. Charts for Garmin GPS.
* [http://www.ppl.nl/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=82 Bibliography on Water Resources and International Law] Peace Palace Library

Menyja e lëvizjeve