Dallime mes rishikimeve të "Acquis communautaire"

Jump to navigation Jump to search
Lidhje të jashtme të shpëtuara: 1 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0
(Faqe e re: '''Acquis communautaire''' (shqip: Akti Komunitar) nënkupton bazën ligjore të Bashkimit Evropian, e cila është në ndryshim të vazhdueshëm. Ajo përfshin p...)
 
(Lidhje të jashtme të shpëtuara: 1 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0)
 
'''Acquis communautaire''' (shqip: Akti Komunitar) nënkupton bazën ligjore të [[Bashkimi Evropian|Bashkimit Evropian]], e cila është në ndryshim të vazhdueshëm. Ajo përfshin parimet dhe objektivat politike të traktateve; legjislacionin e përshtatur në zbatim të tyre si dhe jurisprudencën e [[Gjykata e Drejtësisë|Gjykatës së drejtësisë]]; deklaratat dhe rezolutat e miratuara në kuadrin e Bashkimit Evropian; aktet e ndryshme të miratuara në fushën e drejtësisë, të çështjeve të brendshme, të politikës së jashtme dhe të sigurisë; marrëveshjet ndërkombëtare të Komunitetit si dhe marrëveshjet e lidhura midis vetë vendeve anëtare në fushat e veprimtarisë së BE-së.
Pranimi i «''acquis communautaire''» nga vendet anëtare është parakusht për aderimin e tyre në BE. Kjo gjë nënkupton përshtatjen e legjislacioneve kombëtare me normat e KE-së dhe zbatimin e tyre që në momentin e aderimit.<ref>[http://www.bankofalbania.org/web/Eurofjalori_2461_1.php EuroGloss] {{Webarchive|url=https://web.archive.org/web/20140819052727/http://www.bankofalbania.org/web/Eurofjalori_2461_1.php |date=19 gusht 2014 }}, Banka e Shqipërisë</ref>
 
== Burimi ==

Menyja e lëvizjeve