Jump to content

Dallime mes rishikimeve të "Mësimdhënia"

18 bytes removed ,  3 vjet më parë
[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
Mund të përshtatet për të gjitha llojet e situatave mësimore, vetëm duhet të përdoret imagjinata.
 
==== Pse duhet të përdoret në klasë ?<ref>{{Cite web|url=https://www.teachingenglish.org.uk/article/total-physical-response-tpr|title=Total physical response - TPR}}</ref> ====
 
1.# Është shumë zbavitëse, nxënësit argëtohen dhe mund të jetë një nxitës i vërtetë në klasë. Ngre ritmin dhe humorin.
2.# Ndihmon nxënësit të kujtojnë frazat ose fjalët.
 
3.# Është një metodë e mirë për nxënësit kinestetikë, të cilët duhet të jenë aktivë në klasë.
2. Ndihmon nxënësit të kujtojnë frazat ose fjalët.
4.# Mund të përdoret në klasa të mëdha apo të vogla.
 
5.# Nuk kërkon shumë përgatitje apo materiale. Për aq kohë sa mësuesi është i qartë se çfarë do të praktikojë (një provë paraprakisht mund të ndihmojë), nuk do t’i duhet shumë kohë për t'u përgatitur.
3. Është një metodë e mirë për nxënësit kinestetikë, të cilët duhet të jenë aktivë në klasë.
6.# Është shumë efektive me adoleshentët dhe të rinjtë.
 
4. Mund të përdoret në klasa të mëdha apo të vogla.
 
5. Nuk kërkon shumë përgatitje apo materiale. Për aq kohë sa mësuesi është i qartë se çfarë do të praktikojë (një provë paraprakisht mund të ndihmojë), nuk do t’i duhet shumë kohë për t'u përgatitur.
 
6. Është shumë efektive me adoleshentët dhe të rinjtë.
 
<br />
 
==== Parimet e metodës TPR:<ref>{{Cite web|url=http://preparationforcerttesol.weebly.com/total-physical-response-principles.html|title=THE PRINCIPLES OF THE TOTAL PHYSICAL RESPONSE METHOD}}</ref> ====