Dallime mes rishikimeve të "Fëmija"

Jump to navigation Jump to search
20 bytes removed ,  1 vit më parë
v
v (→‎Referime: Referenca -> Referime duke përdorur AWB)
 
== Përkufizimi ==
Biologjikisht, një fëmijë (shumës: fëmijët) është një qenie njerëzore midis fazës së lindjes dhe pubertetit. Përkufizimi ligjor i fëmijës në përgjithësi i referohet një të mituri, i njohur ndryshe si një person më i ri se mosha madhore.<ref name="Child">{{cite web|title=Child |publisher=TheFreeDictionary.com|accessdate=5 January 2013|url=http://www.thefreedictionary.com/Child}}</ref> <ref name="Child 2">{{cite web |title=Child|publisher=Oxford University Press|accessdate=5 January 2013|url=http://oxforddictionaries.com/definition/english/child}}</ref> Termi fëmija gjithashtu mund të nënkuptojë një marrëdhënie me një prind (si bijët dhe bijat të çfardo moshe) ose, metaforikisht, një figurë autoriteti, ose të nënkuptojë anëtarësimin në një klan, fis ose religjionfe.<ref>{{cite web|title=American Heritage Dictionary |url=http://www.bartleby.com/61/13/C0291300.html |publisher= |date=7 December 2007 |deadurl=yes |archiveurl=https://web.archive.org/web/20071229155809/http://www.bartleby.com/61/13/C0291300.html |archivedate=29 December 2007 |df= }}</ref> Ka shumë çështje sociale të cilat në njërën ose mënyrën tjetër prekin fëmijët, siç janë arsimimi i fëmijëve, ngacmimi, varfëria e fëmijëve, familjet jofunksionale, puna e fëmijëve, uria, mungesat në mësim, fëmijët e pastrehë, etj. Fëmijët mund të rriten nga prindërit, gjyshërit, kujdestarët, ose nga një qendër ditore.
 
=== Psikologjia ===

Menyja e lëvizjeve