Dallime mes rishikimeve të "Wikipedia:Kuvendi"

Jump to navigation Jump to search
v
Jam i lëkundur personalisht e mendova të pyes për një mendim më të gjerë. Megjithëse për pyetjen e parë anoj fare pak nga "virus koronar" në vend të "koronavirus". - [[Përdoruesi:Klein Muçi|Klein Muçi]] ([[Përdoruesi diskutim:Klein Muçi|diskutimet]]) 22 mars 2020 23:32 (CET)
:Nëse nuk i keni ndjekur zhvillimet e faqeve në fjalë, këtu keni kategorinë kryesore për to. Hidhini një sy. :) ''[[:Kategoria:Pandemia e Koronavirusit 2019–20|Kategoria:Pandemia e Koronavirusit 2019–20]]'' - [[Përdoruesi:Klein Muçi|Klein Muçi]] ([[Përdoruesi diskutim:Klein Muçi|diskutimet]]) 22 mars 2020 23:34 (CET)
::Pershendetje, tashme ky virus njihet nga te gjithe si ''koronavirus'', madje dhe Ministria e ShendetitShendetesise i referohet si ''koronavirus''. ''Virus koronar'' do ngjaje pak cuditshem, duke ditur se te gjitha burimet ne gjuhen shqipe perdorin ''koronavirus''. Eshte e njejta arsye se pse perdorim ''Wikipedia'' ne vend te ''Uikipedia'' edhe pse rregullat e gjuhes shqipe na thone te perdorim termin e dyte. Megjithate une mendoj se titujt qe kane te bejne me koronavirusin kane disa probleme.
::* Artikulli [[Pandemia e koronavirusit 2019-20]] sipas mendimit tim duhet te riemertohet ne [[Pandemia e koronavirusit 2019-2020]], per arsye te cilat i kam shpjeguar te faqja e diskutimit te artikullit perkates. Gjithashtu nje tjeter mundesi eshte [[Pandemia e COVID-19]].
::* Titulli i artikullit [[Pandemia e Koronavirusit në Shqipëri 2020]] me duket sikur nuk ka kuptim ne shqip. Mendoj qe viti duhet futur ne kllapa dhe fjala ''koronavirus'' te shkruhet me germe te pare te vogel, pra [[Pandemia e koronavirusit në Shqipëri (2020)]], ose [[Pandemia e koronavirusit e vitit 2020 në Shqipëri]], ose [[Pandemia e COVID-19 në Shqipëri]].

Menyja e lëvizjeve