Dallime mes rishikimeve të "Biomasa"

Jump to navigation Jump to search
2 bytes removed ,  1 vit më parë
Lidhje të jashtme të shpëtuara: 2 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0.1
v
(Lidhje të jashtme të shpëtuara: 2 Lidhje të jashtme të etiketuara si të vdekura: 0) #IABot (v2.0.1)
{{Burimet e ripërtëritshme të energjisë}}
'''Biomasa''' është material biologjik që rrjedhin nga organizmat e gjallë. Në kontekstin e biomasës si një [[Burimet e ripërtëritshme|burim]] për të bërë energji, ajo më shpesh i referohet bimëve ose materialeve me bazë bimore që nuk është përdorur për ushqim ose ushqyerje, dhe janë në mënyrë specifike quhen si biomasë linjocelulozike <ref name="Biomass Energy Center">[http://www.biomassenergycentre.org.uk/portal/page?_pageid=76,15049&_dad=portal&_schema=PORTAL Qendra e Energjisë së Biomasës] {{Webarchive|url=https://web.archive.org/web/20061008081905/http://www.biomassenergycentre.org.uk/portal/page?_pageid=76,15049&_dad=portal&_schema=PORTAL |date=8 Octobertetor 2006 }}. Biomassenergycentre.org.uk. Vizituar më 29 shkurt 2012.</ref>. Si një burim energjie, biomasa ose mund të përdoret direkt nëpërmjet djegies për të prodhuar nxehtësi, ose indirekt, pas konvertimit të saj në forma të ndryshme të [[biokarburanti|biokarburanteve]]. Konvertimi i biomasës në biokarburant mund të arrihet me anë të metodave të ndryshme të cilat në përgjithësi klasifikohen: termike, kimike, dhe metodat biokimike.
 
Ka tre burime të biomasës në kuadër të produktit të energjisë:

Menyja e lëvizjeve