Dallime mes rishikimeve të "Filmi dokumentar"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
No edit summary
[[Skeda:BolexH16.jpg|right|thumb|This [[16 mm film|16 mm]] spring-wound [[Bolex]] "H16" Reflex përbëjnë një kategori të gjerë të[[film school]]s.]]
'''Filmi dokumentar''' përbën një kategori të gjerë të filmave jofiktionalë me qëllim të dokumentimit të disa aspekte te realitetit.<ref>[http://www.oed.com/view/Entry/56332 oed.com]</ref>
 
== Historiku ==
Dokumentari u përdor për herë të parë në Gjermani në 1995 ku u ngrit një radio, dhe ky term u përdor për gjinitë e gjata të radios dhe me paSpas u adoptua nga tv .
Dokumentari është konsideruar një vepër audiovizive me elemente ekspresive prej realitetit ku tregohet një histori , mjedisi ku ndodh personazhet janë reale dhe veprojnë në nivel realiteti . Ndryshe nga kinemaja dokumentari është një riprodhim i shpeshtë i realitetit. Në rastin kinematografisë kjo nuk është e vërtetë, sepse ka të bëjë me narracion fiktiv
ndryshe nga kinemaja
Dokumentari ështëkryen njëfunksionin riprodhime iesese shpeshtëletrare.{{citim i realitetit duhur}}
Në rastin kinematografisë kjo nuk është e vërtetë ,sepse ka të bëjë me narracion fiktiv
Dokumentari kryen funksionin e esese letrare .
 
== Referime ==

Menyja e lëvizjeve