Dallime mes rishikimeve të "F.C. Internazionale Milano"

Jump to navigation Jump to search
v
Inter është një nga ekipet më të mbështetura në Itali sipas një kërkimi në gusht 2007 nga gazeta italiane ''La Repubblica''.<ref name="Kërkimi">{{cite news|url=http://www.repubblica.it/2007/08/sezioni/sport/calcio/tifo-contro/tifo-contro/tifo-contro.html|title=Research: Supporters of football clubs in Italy|trans-title=Kërkimi: Mbështetësit e klubeve të futbollit në Itali|publisher=La Repubblica|language=en|date=15 gusht 2007}}</ref> Historikisht, seksioni më i madh i tifozëve të Interit nga qyteti i Milanos kanë milanezës borgjez të shtresës së dytë, kurse të Milanit zakonisht kanë qënë të shtresës puntore.<ref name="Kërkimi"/>
 
Grupi ultras tradicional i Interit është ''Boys San'';<ref name="Curva Nord"/> ata kanë një pjesë të rëndësishme në historinë e ultrasve në përgjithsi për shkak se ata janë nga më të vjetrit, duke u themeluar në vitin 1969.<ref name="Ultras">{{cite web|url=http://beginofintermilan.blogspot.com/2016/03/inter-ultras-history.html|title=Inter ultras history|trans-title=Historia e ultrasve të Interit|website=beginofintermilan.blogspot.com|language=en|accessdate=28 prill 2020}}</ref> Politikisht, ultrasit e Interit jan quajtur zakonisht si krahu i djathtë dhe kanë marrëdhenjë të mirë me ultrasit e [[S.S. Lazio|Lacios]]. Përveç grupit kryesor që është ''Boys San'', janë gjithashtu edhe katër grupe të tjera gjithashtu të rëndësishme: ''Viking'', ''Irriducibili'', ''Ultras'', dhe ''Brianza Alcoolica''.<ref name="Ultras"/><ref name="Curva Nord"/>
 
Tifozët më të zhurmshëm të Interit mblidhen në sektorin Curva Nord, ose ndryshe në pjesën e veriut të stadiumit [[San Siro]].<ref name="Curva Nord">{{cite web|url=http://www.curvanordmilano.net/i-gruppi-della-nord|title=The Northern Groups|trans-title=Grupet e veriut|publisher=Curva Nord Milano|language=en|accessdate=8 korrik 2020}}</ref> Kjo traditë e gjatë ka bërë që Curva Nord të jetë sinonim për mbështetësit më të fortë të klubit, të cilët shpalosin flamuj dhe banera në mbështetje të ekipit të tyre.<ref name="Curva Nord"/>
 
Tifozët thirren në përgjithsi me emrat ''Interisti'' ose ''Nerazzurri''.<ref>{{cite web|url=http://www.inter.it/en/interisti_new|title=INTERISTI|website=inter.it|publisher=F.C. Internazionale Milano|language=it|accessdate=22 shtator 2015|archive-url=https://web.archive.org/web/20150909025524/http://www.inter.it/en/interisti_new|archive-date=9 shtator 2015|url-status=live}}</ref>

Menyja e lëvizjeve