Ndryshimi mes inspektimeve të "Përdoruesi:Gani Gashi Painter Kosovar"

Jump to navigation Jump to search
Skeda Gani_Gashi_During_working_for_the_daily_newspaper_"Rilindja".jpg u largua pasi që është shlyer nga Commons prej Didym
(Skeda Gani_Gashi.jpg u largua pasi që është shlyer nga Commons prej Túrelio)
(Skeda Gani_Gashi_During_working_for_the_daily_newspaper_"Rilindja".jpg u largua pasi që është shlyer nga Commons prej Didym)
== Filozofia ==
 
 
[[File:Gani Gashi During working for the daily newspaper "Rilindja".jpg |thumb|left| Gani Gashi During working for the daily newspaper "Rilindja".jpg]]
Në atelienë e piktorit G.G. nuk kishte asnjë pasqyrë. Vetëm piktura të lëvarura nëpër muret e bardha ngjyrë akulli. E kam parë piktorin G.G. të lodhur dhe të verdhë në fytyrë. I kam shikuar edhe pikturat një nga një… I kam lexuar në mënyrën time sikur të ishin libra ku flet secila ngjyrë. E kam zbuluar një botë krejt tjetër siç nuk e kisha parë kurrë. I kam shikuar edhe me sy të mbyllur… I kam fërkuar edhe duart. Interesant, kam dëgjuar edhe një muzikë + dialogun dhe monologun e ngjyrave. E kam pyetur veten: A është e mundur” E kam ndier zërin e brenshëm: Po. Po. Ngjyrat flasin edhe me dhembje. Ky është arti që me pak thotë shumë. Edhe kolazhi ka formë moderne. Thellësi magjike kanë edhe peizazhet. Shihet një përmbysje e imitimit duke u plotësuar me një imagjinatë të re. Edhe uji, po edhe guri i lidhur flet.
 

Menyja e navigimit