Dallime mes rishikimeve të "Mali i Priskës"

Jump to navigation Jump to search
v
No edit summary
[[Skeda:Priske 24.03.2019.jpg|parapamje|Djegia e Malit të Priskës ]]
== Të dhënat ==
Ka lartësi dhe përmasa më të vogla se Mali i Dajtit. Maja më e lartë e tij është 1351 m mbi nivelin e detit. Pyjet e tij përbëhesheinpërbëhëheshin kryesisht nga ahu dhe panja. Tashmë ka shumë pak pemë të mbetura, si pasojë e zjarreve të vazhdueshme të vëna nga kriminelët, si dhe nga mosndërhyrja e organeve shtetërore për t'i shuar këto zjarre.
==Djegia e Priskës==
Gjatë zjarreve të viteve 2006-2007, pyjet e Malit të Priskës pësuan dëme të shumta, duke ulur dukshëm sipërfaqen pyjore në këtë mal. Një zjarr tjetër i madh i qëllimshëm që i vunë pyjeve të Priskës në mëngjesin e 12 gushtit 2012 dhe vazhdoi për shumë ditë, dogji pjesën e mbetur të pemëve e shkurreve në këtë mal. Më 24 mars 2019, keqbërësit i vunë prapë flakën një pjese të vogël të mbetur me shkurre e pemë, duke shkretuar kështu të gjithë malin.

Menyja e lëvizjeve