Ndryshimi mes inspektimeve të "Prodhimi i Brendshëm Bruto"

Jump to navigation Jump to search
Gabime drejtshkrimore
(Gabime drejtshkrimore)
"Shuma totale e të ardhurave të individëve që jetojnë në një vend gjatë 1 viti."
 
Një tjetër mënyrë për të matur PBB-në është duke llogartur të ardhurat totale. PBB-ja e llogaritur në këtë mënyrë quhet ndryshe të Ardhurat e Brendshme Bruto (ABB).
 
Kjo metodë mat PBB duke mbledhur të ardhurat e kompanive dhe punonjësve siç janë pagat e punës, interesi i kapitaleve, qiratë për tokën dhe pronën dhe fitimet e sipërmarrjeve.
Anonymous user

Menyja e navigimit