Dallime mes rishikimeve të "Problemet mjedisore në Shqipëri"

Jump to navigation Jump to search
Refuzoi 5 ndryshimet e fundit të tekstit (nga 217.21.145.14, 46.252.46.104, Jan Myšák dhe MrJaroslavik) dhe riktheu rishikimin 2072571 nga Hyllvegu
v (U kthyen ndryshimet e 46.252.46.104 (diskutimet) në versionin e fundit nga Jan Myšák.)
Etiketat: Rollback Reverted
(Refuzoi 5 ndryshimet e fundit të tekstit (nga 217.21.145.14, 46.252.46.104, Jan Myšák dhe MrJaroslavik) dhe riktheu rishikimin 2072571 nga Hyllvegu)
Etiketa: Manual revert
 
=== Shkelja e ligjit për parqet kombëtarë ===
7 vitet e fundit, parqet kombëtarë në të gjithë Republikën e Shqipërisë janë gjendur nën presionin e rrezikun e bizneseve që i shikojnë parqet si burimet e fundit për t'i shfrytëzuar. Shumë parqe janë ndeshur me shkeljen e ligjit për zonat e mbrojtura, ku janë dhënë leje për HEC-e e ndërtime të tjera brenda parqeve kombëtare, si brenda Parkut Kombëtar Lugina e Valbonës, Parkut Kombëtar Shebenik-Jabllanicë, dhe aktualisht gjendet nën rrezik dhe Parku Kombëtar Divjakë-Karavasta ku parashikohet të ndërtohet një qytet për 25 mijë banorë, i cili do të shkatërrojë tërësisht funksionin e parkut si një ekosistem unik në botë:).
 
== Lëvizja mjedisore në Shqipëri ==

Menyja e lëvizjeve