Dallime mes rishikimeve të "Arsimi parashkollor"

Jump to navigation Jump to search
No edit summary
Arsimi parashkollor mund të jetë privat ose qeveritar dhe zakonisht përfshinë kujdesin tërëditor, parashkollor, dhe/ose çerdhe (kindergarten).<ref>[https://tiranapost.al/ligji-per-arsimin-parashkollor-kriteret-e-mesuesve-dhe-roli-bashkise/ Ligji për arsimin parashkollor]</ref>
 
Terminologjia ndryshon sipas vendit. Në disa vende evropiane termi "[[kopshti i fëmijëve]]" ose "kindergarten"  i referohet arsimit formal të fëmijëve të klasifikuar sipas ''ISCED niveli 0'' - me një ose disa vite të tilla arsimit të detyrueshëm para se fëmijët të fillojnë shkollën fillore, sipas ''ISCED niveli 1''.<ref>{{Cite web |url=https://webgate.ec.europa.eu/fpfis/mwikis/eurydice/images/2/24/Compulsory_Education_in_Europe_2016_2017.pdf |title=Kopje e arkivuar |access-date=23 shtator 2017 |archive-date=9 tetor 2016 |archive-url=https://web.archive.org/web/20161009145616/https://webgate.ec.europa.eu/fpfis/mwikis/eurydice/images/2/24/Compulsory_Education_in_Europe_2016_2017.pdf |url-status=dead |language=en}}</ref>
 
== Historiku ==
Anonymous user

Menyja e lëvizjeve