Dallime mes rishikimeve të "Justin Martiri"

Jump to navigation Jump to search
548 bytes added ,  1 vit më parë
[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
 
Justini në mësimet e veta dëshiron të zberthejë të vërtetën, e cila mbron të krishterët. Flet për Logosin por nuk e sqaron kjart sikurse e sqaroi Filoni. Justini thotë: Logosi hyjnor u mishërua në Jezu Krishtin dhe na shpalli të vërtetën e plotë. Më tutje shton se çdo njeri si qenie racionale participon në një mënyrë në Logosin hyjnor, i cili ka në vete një pjesë të tij. Duke iu falënderuar këtij participimi, mund të vijmë deri tek e vërteta.
Për fund mund të thuhet se të krishterët duhet ta dëshmojnë Zotin me jetë, ndërsa Kisha me sinqeritet të bëjë dialog me botën. Justini kërkonte që bota të jetë reale ndaj Kishës, ta nderojë atë, sepse besimtarët e saj nuk janë më pak njerëz dhe si të krishterë edhe ata duhet të jenë të nderuar dhe të pranuar.<ref>Philippe Bobichon, [https://www.academia.edu/7279912/_Filiation_divine_du_Christ_et_filiation_divine_des_chr%C3%A9tiens_dans_les_%C3%A9crits_de_Justin_Martyr_Como_se_integra_el_tema_de_la_filiaci%C3%B3n_en_la_obra_y_en_el_pensamiento_de_Justino_ "Filiation divine du Christ et filiation divine des chrétiens dans les écrits de Justin Martyr"] in P. de Navascués Benlloch, M. Crespo Losada, A. Sáez Gutiérrez (dir.), ''Filiación. Cultura pagana, religión de Israel, orígenes del cristianismo'', vol. III, Madrid,2011, pp. 337-378 </ref>
 
== Vlerësim ==
Anonymous user

Menyja e lëvizjeve