Dallime mes rishikimeve të "Albana Halili"

Jump to navigation Jump to search
v
ska përmbledhje të redaktimeve
(shtova reference)
vNo edit summary
 
== Studimet ==
Znj. Halili ka përfunduar studimet e nivelit bachelor në Shkurt 2003 në Departamentin e Inxhinierisë Kimike dhe më pas ka përfunduar studimet e nivelit Master Shkencor, MSc (Shkurt, 2007) dhe doktoraturë, PhD (Korrik, 2011) në fushën e Bioteknologjisë në Middle East Technical University/Turqi. Fusha e kërkimit të saj bazohet në biomateriale dhe inxhinierinë e indeve, shkenca e materialeve, disa aspekte të nanoteknologjisë dhe së fundmi në imazherinë biomedikale. Gjatë studimeve të saj pasuniversitare, Dr. Halili ka qenë pjesë e dy projekteve kërkimore europiane, FP6 (Expertissues dhe BioPolysurf) si kërkuese dhe gjithashtu tema e saj e doktoraturës (Collagen-based meniscus tissue engineering: Design and Application) e realizuar në bashkëpunim me kompaninë Ars Arthro Co., është financuar si projekt SANTEZ nga Ministria Turke e Industrisë dhe Biznesit pasi ishte nje kërkim që do të rezultonte në prodhimin e një produkti si meniskus artificial.{{Citim i duhur}}
 
== Angazhime ne projekte ==
Dr. Halili ka qenë gjithashtu pjesë e komisionit drejtues të një projekti TEMPUS (2011-2014) dhe pjesë e projektit COST Action MP1206. Albana është autore dhe bashkëautore e punimeve shkencore botuar në revista ndërkombëtare kryesisht në fushën e Biomaterialeve dhe Inxhinierisë së Indeve dhe së fundmi në Prosesimin e Imazheve për qëllim aplikimi biomedikal.{{Citim i duhur}}
 
== MesimdhenieMësimdhënie ==
Gjatë experiencës së saj të mëparshme të mësimdhënies, ka dhënë kurset Kimi e pergjithshmepërgjithshme, Shkenca e materialeve, Metodat Kërkimore, Hyrje në nanoshkencë dhe [[nanoteknologji]] dhe [[Bioinformatikë]]. Prej tre vitesh, në UAMD, Dr. Halili drejton lëndët Metoda Kërkimi dhe Menaxhim Projekti. {{Citim i duhur}}
 
==Referimet==

Menyja e lëvizjeve