Dallime mes rishikimeve të "Ndër-platformik"

Jump to navigation Jump to search
v
Smallem: Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet: (-(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*)\|[^=]+=\s*([\|\}]) +\1\2)
[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
v (→‎Referimet: Referencat -> Referimet duke përdorur AWB)
v (Smallem: Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet: (-(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*)\|[^=]+=\s*([\|\}]) +\1\2))
Në informatikë, termi '''ndër-platformik''' (ose '''shumë-platformik''') shërben për t'iu referuar një softueri kompjuterik ose metodave dhe koncepteve kompjuterike që janë të implementuara si dhe funksionojnë në platforma të shumta kompjuterike<ref>{{cite web | title= Java Look and Feel Design Guidelines | url= http://java.sun.com/products/jlf/ed1/dg/higq.htm | date= | accessdate= 2009-01-18 | publisher= [[Sun Microsystems|Sun Microsystems, Inc.]]}} - {{en}}</ref>. Softueri ndër-platformik mund të ndahet në dy lloje:
# Softueri i cili duhet ndërtuar ose përpiluar për secilen platformë që e përkrahë.
# Softueri i cili ekzekutohet dhe shfrytëzohet drejtë për së drejti në cilëndo platformë që e përkrahë, pa pasur nevojë për ndonjë përgatitje të veçantë.

Menyja e lëvizjeve