Ndryshimi mes inspektimeve të "Sipërfaqja"

Jump to navigation Jump to search
967 bytes added ,  13 vjet më parë
v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
v
'''Sipërfaqja''' është njësiavend matësegjeometrik ei hapsirës[[pika]]ve në hapësirë dhe zakonisht shënohet me '''S'''.
 
Për kuptimin e ''Sipërfaqës'' është mirë që të kehet parasysh përkufizimi i pikës në hapësirë '''D'''={{<math>x,y,z</math>)|<math>x,y,z</math> <math> \in</math> '''R''' dhe <math>f (x,y,z)=0</math>. Nëse të panjohurat x,y dhe z trajtohen edhe si kordinanta të pikave <math>M(x,y,z)</math> lidhur me sistemin karterzian <math>Oxyz</math> marrim bashkësin e pikave në hapësirë që në matematikë formulohet si bashkësia: '''S'''= {<math>M(x,y,z)</math>|<math>f (x,y,z)=0</math>}.
 
Barazia <math>f (x,y,z)=0</math> quhet barazia e sipërfaqës S. Çka d.m.th shprehja gjeometrike e ekuacionit me tri të panjoura është Sipërfaqja S, e cila, në të vërtetë, është një ''vend gjeometrik i pikave në hapësirë''.
 
Sipërfaqja sferike shpeet me ekuacionin (x-p)<sup>2</sup>+(y-q)<sup>2</sup>+(z-s)<sup>2</sup>='''R'''<sup>2</sup>
{{Cung}}
==Shiko dhe këtë==
* [[Lakorja]]
 
[[Category:Matematikë]]

Menyja e navigimit