Dallime mes rishikimeve të "Arti figurativ"

Jump to navigation Jump to search
4 bytes removed ,  7 muaj më parë
v
Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet: (-(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*\|\s*(?:access\-?|archive\-?|doi\-broken\-|lay\-|pmc\-embargo\-|publication\-|air\-?)?date\s*=\s*\d{1,2} +)February( +\d{4}) +\1shkurt\2, -(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*\|\s*(?:access\-?|archive\-?|doi\-broken\-|lay\-|pmc\-embargo\-|publication\-|air\-?)?date\s*=\s*\d{1,2} +)October( +\d{4}) +\1tetor\2)
[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
No edit summary
v (Përmirësime teknike dhe rregullime të gabimeve me referimet: (-(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*\|\s*(?:access\-?|archive\-?|doi\-broken\-|lay\-|pmc\-embargo\-|publication\-|air\-?)?date\s*=\s*\d{1,2} +)February( +\d{4}) +\1shkurt\2, -(\{\{\s*cit[aeio][^\}]*\|\s*(?:access\-?|archive\-?|doi\-broken\-|lay\-|pmc\-embargo\-|publication\-|air\-?)?date\s*=\s*\d{1,2} +)October( +\d{4}) +\1tetor\2))
[[Skeda:Monet - Regen bei Eretat.jpg|thumb|Claude Monet (1886) ''Rain at Eretat'']]
'''Arti figurativ''' i njohur ndonjëherë edhe si '''figurativizëm''', përshkruan [[Arti|vepra arti]] (veçanërisht piktura dhe skulptura) të cilat shihet qartë se rrjedhin nga burimet e sendeve apo gjërave të vërteta dhe në këtë mënyrë është edhe reprezentativ (përfaqësues). Termi në fjalë është shpesh në kontrast me artin abstrakt : Që nga paraqitja e artit abstrakt, termi figurativ është përdorur për t'iu referuar çdo forme të artit modern që mban referenca të forta në botën reale. <ref>
{{Cito web|url=http://www.tate.org.uk/collections/glossary/definition.jspentryId=104|archiveurl=http://webarchive.nationalarchives.gov.uk/20120203094030/http://www.tate.org.uk/collections/glossary/definition.jsp?entryId=104|archivedate=3 Februaryshkurt 2012|title=Glossary:Figurative|last=Tate|language=en|accessdate=21 Octobertetor 2012}}</ref> </blockquote> Arti figurativ nuk është sinonim i pikturës së figurave (arti që përfaqëson figurën njerëzore), megjithëse figurat njerëzore dhe shtazore janë subjekte të shpeshta.
 
== Shiko gjithashtu ==

Menyja e lëvizjeve