Ndryshimi mes inspektimeve të "Asterisk PBX"

Jump to navigation Jump to search
16 bytes added ,  14 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
'''Asterisk''' është program me 'burim të hapur (open source)' i cili implementon PBX. Si çdo PBX tjetër, mundëson thirrje telefonkie të telefonave që janë të lidhur, dhe gjithashtu mundëson lidhjen me PSTN (PTT rrjet).
 
Asterisk ësht program i hapur, lëshuar nën GNU General Public License (GPL). Mark Spencer nga Digium është kreatori i Asterisk; por gjithashtu edhe shum programer kan kontribuar në mundësitë dhe funksionalitetin e tij. Është i dizajnuar për Sistemin Operativ Linux, por Asterisk tani punon edhe në [[OpenBSD]], [[FreeBSD]], [[Mac OS X]], [[Solaris]], dhe Microsoft Windows (Linux është Sistemi Operativ që më së miri funksionon Asterisk).
 
Asterisk i ka të gjitha mundësitë që i ka një sistem PBX, si Voice Mail, Conference Calling, IVR (Interactive Voice Response), Phone Menus dhe Automatic Call Distribution. Përdoruesit mund të krijojnë mundësi të reja duke shkruar Dial Plan skripta në gjuhën e Asterisk, apo duke shkruar module në gjuhën programuese C.
Anonymous user

Menyja e navigimit