Jump to content

Dallime mes rishikimeve të "Franc Ferdinandi i Austrisë"

[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
 
 
== Jeta e hershme ==
Franz Ferdinand ka lindur në Graz, Austri, djali i madh i Arkdukut Karl Ludwig të Austrisë (vëllai më i vogël i Franz Jozefit dhe Maximilian) dhe i gruas së tij të dytë, Princeshës Maria Annunciata e Bourbon-Dy Sicilies. Në vitin 1875, kur ishte vetëm njëmbëdhjetë vjeç, vdiq kushërikushëriri i tij, Duka Francis V i Modenës, duke emëruar Ferdinandin trashëgimtarin e tij me kusht që të shtonte emrin Este të tijën. Franz Ferdinandi u bë kështu një nga burrat më të pasur në Austri. {{citation needed|date = Janar 2016}}
 
== Trashëgimtar i supozuar ==
{{cite book |title=The Austrians: A Thousand-Years Odyssey |last=Brook-Shepherd, Gordon |year=1997 |publisher=Carroll & Graf |isbn=0-7867-0520-5 |pages=107, 125–126 }}
</ref> Kjo la babanë e Franz Ferdinandit, Karl Ludwig, si i pari në përputhje me fronin. Karl Ludwig vdiq nga ethet tifoide më 1896.<ref>
{{cite news |title =The Crown Prince's Successor |publisher =The New York Times |date = 2 shkurt 1889 | url =https://query.nytimes.com/gst/abstract.html?res=9F04E0D9153AE033A25751C0A9649C94689FD7CF }} Accessed 22 May 2009.</ref> Tani e tutje, Franz Ferdinandi ishte pastruarpasuar për të arritur në fron.{{citation needed|date = Janar 2016}}
 
== Referime ==
Anonymous user