Dallime mes rishikimeve të "Operatorët logjikë"

Jump to navigation Jump to search
273 bytes removed ,  17 vjet më parë
[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
== Tabelat e Operatorëve ==
<table border="1" >
<tr><td>|-|latinisht..........</td><td>|shqip...............................................</td><td>|përdoret....</td><td>|shkruhet</td></tr>
 
<tr><td>|-|Negacioni </td><td>|JO </td><td>|non </td><td>|<math>\lnot q </math><br></td></tr>
 
<tr><td>|-|Konjukcioni</td><td>|DHE </td><td>|et</td><td>|<math>p \land q </math><br></td></tr>
 
<tr><td>|-|Disjunkcioni</td><td>|OSE </td><td>|vel </td><td>|<math>p\lor q</math></td></tr>
 
<tr><td>|-|Antivalenca</td><td>|OSE-OSE </td><td>|aut</td><td>|<math></math></td></tr>
 
<tr><td>|-|Implikacioni</td><td>|NESE ATEHERE</td><td>|seq</td><td>|<math>p \Rightarrow q</math></td></tr>
 
<tr><td>|-|Ekuivalenca</td><td>|ATEHERE DHE VETEM ATEHERE</td><td>|aq</td><td>|<math>p\Leftrightarrow q</math></td></tr>
</table>
 
Anonymous user

Menyja e lëvizjeve