Ndryshimi mes inspektimeve të "Wikipedia:Çfarë është një artikull?"

Jump to navigation Jump to search
v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
v
është teksiti i shënuar me përmbajtje enciklopedike. Në këtë tekstë është shkruar për ndonjë gjë (fjalë, sendë, dukuri, veprim, etj.) që shqipfolësit gjatë bisedave i përmendin. Artikulli mund të ketë seksionet. Përderisa korigjimi i përmbajtjes së artikullit mund të bëhet drejtëpërdrejtë, emri i artikullit duhet të zhvendoset, përndryshe lidhja me përmbajtjen e artikullit do të këputet dhe më këtë shkaktohen ç´rregullime.
==Si të dallojë artikullin nga përmbajtja==
Në përmbajtjen e një artikullit, mund të ketë edhe artikuj tjerë . Këta artikuj gjate redaktimit prezentohen në kllapa "Wikipedia:Çfarë është një artikull|artikull" , ndërsa gjatë leximi të artikullit prezentohet në ngjyrë të kaltërt si p.sh [[Wikipedia:ÇfarëKuvendi|Kuedi ështëi një artikull|artikullburrave]]. Pra mbas ç´do fjale të shkruar në tekstë në ngjyrë të kaltërt, gjendet një artikull i cili jepë më detalishtë d.m.th e fjalës.
==Në cilen trajtë (shquar/pashquar) duhet të shkrujë artikullin==
Tani për tani muk e di as unë. por një [[Wikipedia:Kuvendi|kuvendim]] do të ndihmonte me siguri. Me siguri se do të jetë dikush nga ne që ka përvojë me enciklopedi shqiptare.

Menyja e navigimit