Ndryshimi mes inspektimeve të "Tony Levin"

Jump to navigation Jump to search
1.420 bytes added ,  12 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
 
Levin ndihmoi në popullarizimin e instumenteve [[Chapman Stick]] dhe NS [[upright bass]]. Ai gjithashtu ka shpikur paisjen "funk fingers", e cila imiton zërin e telave të goditura me shtagat për bateri (e cila tingëllon ngjajshëm se teknikën slap and pop të basit).
 
==Diskografia==
Tony Levin ka marrur pjesë në qindra albume si session muzicient apo si mysafir. Albumet në vijim janë ato në të cilat Levin është anëtar i plotë apo kompozitor.
 
* ''[[Discipline]]'' (1981) — [[King Crimson]]
* ''[[Beat]]'' (1982) — King Crimson
* ''[[Three of a Perfect Pair]]'' (1984) — King Crimson
* ''[[Cloud About Mercury]]'' (1986) — [[David Torn]]
* ''[[Spin 1ne 2wo (album)|Spin 1ne 2wo]]'' (1993) — [[Spin 1ne 2wo]]
* ''[[THRAK]]'' (1995) — King Crimson
* ''[[World Diary]]'' (1995) — solo
* ''[[Black Light Syndrome]]'' (1997) — [[Bozzio Levin Stevens]]
* ''[[From the Caves of the Iron Mountain]]'' (1997) — [[Steve Gorn|Gorn]], Levin, Marotta
* ''[[Liquid Tension Experiment (album)|Liquid Tension Experiment]]'' (1998) — [[Liquid Tension Experiment]]
* ''[[Bruford Levin Upper Extremities (album)|Bruford Levin Upper Extremities]]'' (1998) — [[Bruford Levin Upper Extremities]]
* ''[[Liquid Tension Experiment 2]]'' (1999) — Liquid Tension Experiment
* ''[[Waters of Eden]]'' (2000) — solo
* ''[[Situation Dangerous]]'' (2000) — [[Bozzio Levin Stevens]]
* ''[[B.L.U.E. Nights]]'' (2000) — Bruford Levin Upper Extremities
* ''[[Pieces of the Sun]]'' (2002) — solo
* ''[[Double Espresso]]'' (2002) — solo
* ''[[Resonator]]'' (2006) — solo
* ''[[Stick Man]]'' (2007) — solo
* ''[[Spontaneous Combustion]]'' (2007) - [[Liquid Trio Experiment]]

Menyja e navigimit