Ndryshimi mes inspektimeve të "Mikrobiologjia"

Jump to navigation Jump to search
831 bytes added ,  12 vjet më parë
* '''Mikrobiologjia farmaceutike''': studion mikrobet qe shkaktojne ndotjen dhe prishjen farmaceutike.
==Dobitë e mikrobiologjisë==
MIKROORGANIZMAT
==Shiko edhe==
Ne historine e mepareshme te biologjise bota e gjalle ne planetin tone ishte e ndare ne dy grupe:ne boten bimore dhe shtazore.Me zbulimin e mikroskopit kah fundi i shekullit XVII u zbuluan qenie te imta,te gjalla dhe te padukshme me sy.Me vone u quajten mikroorganizma ose mikrobe.Me studimin e metutejshem te mikrobeve me metoda me te persosura teknike eshte verejtur se ato dalloen shume nga bimet dhe shtazet.Mirepo disa prej tyre i kane vetite edhe te bimeve dhe te shtazeve e disa nuk kane veti te ngjajshme as me bimet as me shtazet.
per kete arsye shkencetari gjerman Haeckel ka propozuar qe mikroorganizmat te vendosen ne grup te vecante ne boten e protisteve propozim i pranuar nga mikrobiologet ne vitet e fundit.
Protistet dalloen shume qarte nga bimet dhe shtazet.Ne pjesen ma te madheato jane organizma njeqelizore.
 
==Lidhje të jashtme==
 
Anonymous user

Menyja e navigimit