Ndryshimi mes inspektimeve të "Shoqëria Civile ndër Shqiptarët"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
v
 
 
Ndryshimi ndërmjet vendeve të varfëravarfra dhe të pasura nuk është vjetërsia e shtetit. Për shembull, India dhe EgjyptiEgjipti me moshë mbi 2000 vjeçare janë të varfëravarfra, ndërsa Australia, Zelanda e Re apo Kanadaja sot janë vende të zhvilluara dhe të pasura pavarësisht se para 150 vjetësh nuk egzistoninekzistonin.
 
Ndryshimi midis vendeve të varfëravarfra dhe të pasura nuk qëndron në pasuritë e tyre natyrore. Japonia ka tokë të kufizuar, 80% malore dhe të pamjaftueshme për buqësibujqësi e blegtori, por është sot ekonomia e dytë botërore. Në Zvicër, ku natyra nuk lejon rritjen e kakaos, prodhohet çokollata më e mirë në botë. Në këtë vend të vogël malor blegtoria jep prodhimet e qumështit janë më të mirat në botë, toka mbillet katër herë në vit, ndersandërsa siguria, rregulli e puna e kanë bërë vendin më të sigurtësigurt në botë.
 
Sipërmarrësit nga vendet e pasura nuk dallohen për ndonjë ndryshim të dukshëm në zgjuarsi kundrejt sipërmarrësve në vendet e varfëravarfra. Raca apo ngyrangjyra e lëkurës nuk janë gjithashtu të rëndësishme, bilesbile emigrantët të etiketuar përtacë në vendet e origjiniësorigjinës janë fuqi prodhuese në vendet europianeevropiane apo Amerikë të Veriut. AtëhereAtëherë cili është ndryshimi?
Ndryshimi qëndron në mirësjelljen e njerëzve, e cila formohet përgjatë viteve nëpërmjet arsimimit dhe kulturës. Duke shqyrtuar mënyrën e sjelljes së njerëzve në vendet e zhvilluara, shumica e tyre ndjekin parimet e mëposhtme gjatë jetës së tyre:
 
Në vendet e varfëravarfra vetëm pak njerësnjerëz i ndjekin këto parime. Ndonëse natyra i ka bërë ta pasura, vendet e varfëravarfra janë të tilla sepse iu mungon mënyra duhur e sjelljes, iu mungon vullneti me i mësuar, me i zbatuar dhe përhapur këto parime të vendeve të zhvilluara.
Është koha për ndryshim tek Shqiptarët!
Roli udhëheqës në EuropënEvropën Juglindore është duke pritur për ta!
 
[[CategoryKategori:Shoqëri]]
Anonymous user

Menyja e navigimit