Jump to content

Lumi i Moravës së Binçës: Dallime mes rishikimesh

ska përmbledhje të redaktimeve
[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
No edit summary
No edit summary
Rreshti 3:
Morava e Binçes rrjedh nëpër fushen e [[Anamorava|Anamoravës]] nëpër [[Velekincë]] e deri në ngushticen e [[Konçuli]]t kalon në [[Lugina e Preshevës|Luginën e Preshevës]] ku pas 49 km gjatësi i bashkohet Morava e Vogel e [[Preshevë]]s në afërsi të [[Bujanoci]]t.
 
Prej fshatit [[PaisjanPisjani|Pisjan]] derite [[Dobërçani]] (Mireshi) , Morava e thellon shtratin e saj në formacione të vjetra të paleozoikut, duke formuar grykën e gjatë 16 km, të quajtur Gryka e Gjilanit. Me të dalë prek kësaj gryke , Morava zgjeron shtratin e vet në gjatësi prej 10 km. Në këtë pjesë merr degen e majtë Krivarekën dhe së bashku me Moraven formon Grykën e [[Konçuli]]t dhe del në teritorin e [[Lugina e Preshevës|Luginës së Preshevës]].
 
Morava e Binçes i takon pellgut të [[Deti i Zi|Detit të Zi]]. Bashkohet me Moravën Perendimore të cilat bashkohen dhe derdhen në [[Danubi|Danub]] e pastaj në [[deti i Zi|Detin e Zi]].