Ndryshimi mes inspektimeve të "Bernhard Riemann"

Jump to navigation Jump to search
No change in size ,  12 vjet më parë
==Biografia==
 
Riemanni lindi në [[Breselenz]], një fshat afër Dannenbergut në mbretërinë e [[Hanover]] it në [[GJermaniGjermani]]. Babai i tij, Friedrich Bernhard Riemann, ishte një pastor [[Lutheran]] shumë i varfër. Nëna i vdiq kur ky ishte ende fëmijë. Riemanni ishte fëmija i dytë ndër gjashtë fëmijët. Ishte shumë i turpshëm dhe vuanta nga kriza të shumta nervore. Riemanni tregoi aftësi të jashtzakonshme në matematikë sidomos për llogaritje me numra që në fëmijëri por kishte turp të dalë para publikut.
Në shkollë studjoi intenzivisht për [[Biblën|Bibla]], por në mëndje e kishte matematikën të cilës i kthehej me ëndje. Në mbarim të shkollimit provoi që të vërtetojë matematikisht saktësinë e Biblës sidomos [[Librin e krijimit|Libri i krijimit]]. Mësuesit e tij ishin të mahnitur nga gjeniu i tij ai ishte në gjendje të zgjidhë me një lehtësi të jastzakonshme probleme mjaft të komplikuara matematikore për të cilën ai shpesh ua kalonte edhe mësuessve të tij. Në vitin 1840, Riemanni shkoi në [[Hanover]] te gjyshja e tij dhe filloi të ndjekë shkollën e mesme . Pas vdekjes së gjyshes më 1842, ai kaloi në shkollën e lartë. Në moshën 19 vjeçare në vitin 1846, filoi të studjojë [[filologji|Filologjia]] dhe [[teologji|Teologjia]] deshi të bëhej prift dhe ti ndihmojë familjes.
 

Menyja e navigimit