Dallime mes rishikimeve të "Teki Biçoku"

Jump to navigation Jump to search
16 bytes added ,  12 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
Fillimisht duhet thënë se Akad. Prof. Dr. Teki Biçoku ndërpreu shkollën në vitet 1943-44, për të marrë pjesë aktive në Luftën Antifashiste Nacional Çlirimtare. Mbas mbarimit të luftës shërbeu dy vjet si oficer në ushtri e më pas e ndërpreu këtë karrierë për të vazhduar studimet e larta.
 
Mbas doplomimitdiplomimit filloi punë si inxhinier gjeofizik në ekspeditën sizmike të Fierit (06.04.1953-31.12.1954). Më 1 Janar 55 emërohet Kryetar i degës gjeologjike në Drejtorinë e Përgjithshme të Gjeologjisë në Tiranë[[Shërbimi Gjeologjik Shqiptar|(SHGJSH)]]. Më tej në 1 Qershor 1957 emërohet Zv. kryetar dhe kryegjeolog i Komitetit Shtetëror të Gjeologjisë. Në këtë detyrë qëndroi deri më 1 Janar 1960 kur u emërua Kryegjeolog i drejtorisë së Përgjithshme të Gjeologjisë në Ministrinë e Minierave dhe Gjeologjisë. Nga 1 Shtatori 1965 deri në 31 Mars 1966 kreu detyrën e Drejtorit të Institutit të Studimeve dhe Projektimeve Gjeologjike e Minerare, Tiranë.
Në 1 Prill 1966 emërohet sërisht Drejtor i Përgjithshëm i Gjeologjisë në Ministrinë e Industrisë dhe Minierave.
Nga 1 Gushti 1975 deri më 14 Maj 1977 dërgohet inxhinier gjeofizik në ekspeditën sizmike të Ndërmarrjes Sizmo-Gravimetrike të Fierit, ku arrestohet.
Kryetar i Komisionit të Mbrojtjes së Diplomave të gjeologjisë dhe gjeofizikës në Fakultetin e Gjeologjisë dhe Minierave, Universiteti i Tiranës (1958-75).
 
Anëtar i Komisionit Ekonomik Qeveritar dhe përfaqësues i përhershëm i Shqipërisë në Komisionin e Gjeologjisë të KNER (1955-61)
 
Anëtar i Këshillit Shkencor të Fakutetit të Gjeologjisë e Minierave, Universiteti i Tiranës (1962-1975)
*1953 "Medalja e Trimërisë"
*1957 "Urdhëri i Punës" Klasi II
*1962 "Urdhëri i Punës" Klasi III
*1970 "Çmimi i Republikës" Shkalla I
*2001 "Urdhëri Mjeshtër i Madh"
* Harta Tektonike e Shqipërisë në shkallë 1:500 000"''(Drejtues dhe bashkëautor) NISH Mjetet Mësiomore dhe Sportive, Tiranë 1969.''
* Harta e Mineraleve të Dobishme të Shqipërisë në shkallë 1:200 000" ''(Drejtues dhe bashkëautor) NISH Mjetet Mësiomore dhe Sportive, Tiranë 1971.''
* "Gjeologjia e Shqipërisë" ''Tekst i Hartës, Shtypshkronja Shtëpia Botuese "Naim Frashëri", 343 fq, Tiranë 19741970''
* "La Geologie de l'Albanie", Shtypshkronja "8 Nëntori", 206 fq, Tiranë 1974''
* "Studiushmëria e Rilevimeve dhe Hartografimeve Gjeologjike në Shqipëri" ''(në bashkëpunim me Fet'hi Arkaxhiu) Monografi 500fq+5 harta. E pabotuar, Fondi Qendror i Gjeologjisë Tiranë 1998''
211

edits

Menyja e lëvizjeve