Ndryshimi mes inspektimeve të "Messenger"

Jump to navigation Jump to search
7 bytes removed ,  11 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
(permiresim gjuhesore)
'''Messenger''' është sistem kompjuterik rrjetor i cili mundëson dërgimin dhe pranimin e drejtë për drejtëdrejtpërdrejtë të porosive, qofshin ato tekstuale, akustike, vizuale apo lloje të ndryshme të paketave informative edhe dokumentuesedokumenteve. Versionet e fundit të sistemeve të njohura për komunikim si MSN Messenger, Yahoo Messenger e disa tjera mundësojnë dhe [[Remote Administration|administrimin]] e kompjuterit personal të bashkë komunikuesit, kuptohet me dhënje të lejes.
 
== Historiku ==
Për krah mjeteve të tjera të komunikimit të drejtë për drejtëdrejtpërdrejtë në internet messenger-ët fituan ndaj konkurrentëve bazuar në disa elemente kyçe.
 
Ndër elementet kryesore të cilat ndikuan për t'u dalluar messenger-ët ofruan mundësinë e posedimit të dhomës private të diskutimit, ruajtjen e diskutimeve dhe privatësisëprivatësinë si dhe grumbullimin e bashkë biseduesvebashkëbiseduesve.
 
Fillimi i messengerëve nuk dallonte shumë menga mjetet tjera publike të komunikimit (më i njohur mIRC-i), por më vonë kompanitë e mëdha u morën seriozisht me këto mjete komunikimi dhe i sofistikuan ato duke bërë dallimdallime të pa krahasueshëmkrahasueshme.
 
== Elementet e messenger-ëve ==

Menyja e navigimit