Dallime mes rishikimeve të "Marihuana"

Jump to navigation Jump to search
85 bytes added ,  12 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
No edit summary
No edit summary
Ndodhi që në atë përiudhë industria filloj të kalonte me ritme të shpejta agrikulturën, dhe me këtë parakalim kanabis ishte viktima e parë.
 
Grupet e reja industriale amerikane që po lindnin sidomos mbi shfrytëzimim e naftës për prodhimin e energjisë si (Standard Oil - Rockefeller), dhe ato që shfrytëzonin pyjet për letrën (editore Hearst), dhe ato për prodhimin e fibrave artificiale për veshjet (DuponDupont) - pra të gjithë sektorë ku këto firma kishin investuar sasi të mëdha paraje.
 
Por kishin secila përballë kopshtitit të tyre ketë konkurrues të fuqishëm, kështu mblodhën forcat për të formuar një aleance të mjaftueshme për ta mundur. E vetmja zgjidhje për ti prere këmbët këtij kolosi sepse ishte i përhapur në të gjithë botën ishte. (aq sa në Shqipëri e përdornin edhe si bime zbukurimi, e jo vetëm kurative, pyesni gjyshëngjyshen tuaj dhe ka për tju treguar për çajin që bënin me marijuanë kundër dhimbjeve të barkut, çudi tani po e përdoret edhe në mjekësi !).
 
== Ilegaliteti ==
Fillon kështu operacioni mediatik për ta dëmonizuar, shpejt dhe me efikasitet ("Droga e djallit") dhe në saje të gazetave të Hearst (është personazhi i famshëm i Citizen Kane (Pushteti i katërt i O. Wells), i cili kishte një gazete të madhe në çdo qytet të Amerikës. I ndjeshëm ndaj parasë dhe në kërkim të një teme për të fituar popullaritet, Hollywood u lidh menjëherë me këtë manovër
duke dhënë kontributin e tij për ti vene vulën përfundimtare këtij produkti. Filmi "Marijuana" : vrasëse e rinisë - një thithje, një feste, një tragjedi. Dënimi moral udhëtonte shpejt, nuk ekzistonte kundërinformacioni dhe për të bere një ligj që e ndalonte në këtë klimë ishte shumë e thjeshte. Edhe sepse 3/4 e senatoreve që miratuan ligin e famshëm "Marijuana Tax Act" në [[1937]], akoma në fuqi, nuk e dinin që marijuana dhe cannabis ishin e njëjta gjegjë : ishte ai gjeniu Hearst që futi emrin e ri për të çoroditur njërëzitnjerëzit.<ref>HARRY J ANSLINGER. Commissioner of the US Bureau of Narcotics 1930-1962</ref>
 
Fakti është se duke nisur nga ai momenetmoment Dupont mbyti tregun me fibrat e tij sintetike (Nylon, Teflon, Lycra, Kevlar, emra të degjuardëgjuar për të gjithë në, kush nuk ka veshur një bluzë najloni ? janë të gjithë marka origjinale Dupont). Tregu i makinave po drejtohej përfundimisht drejt përdorimit të benzinesbenzinës (madje edhe sot në Amerikë nuk ekzistojnë makinat me nafte ! vetëm këto vitet e fundit po flitet me rritjen e benzinesbenzinës) por motori i pareparë i ndertuarndërtuar nga Diesel ishte me karburant vegjetal.
Hearst nderkohendërkohe po fillonte shkaterriminshkatërrimin e pyjeve në menyremënyre sistematike në AmerikenAmerikën e Jugut dhe nga kjo lendelënde druri nxorrinxori në pak kohe aq leterletër se të çonte drejt falimentimit kokurruesitkonkurruesit.
Korrit të ketyre njërezve "te mire" u shtohej edhe ai i prodhueseve të cigareve (emrat i dini, lexo paketen) të cilet donin të mbushnin këtë boshllek me një produkt tjeter 100 here me të demshem sesa cannabis.
Multinacionalet e sotme ato që influencojne qëverite, nuk jane gje tjeter veçse pasaardhesit direkt të asaj aleance historike që lindi në vitet '30 midis familjeve industriale.
Si produkt tekstil, cannabis është 4 here me i bute se pambuku, 4 here me i ngrohte, 3 here me shumë rezistent dhe veshjet rrojne me shumë, ka cilesi injifuge, pra nuk ka nëvoje për pesticide që të kultivohet (pyesni fshataret e Lazaratit).
Si karburant kushton sa 1/5 e naftes se sotme me të njëjtin rendiment dhe nuk ndot ambientin.
Dhe persa i përket letres kushtin sa 1/10.
Kemi bere biznesin e shekullit !!!
Sala kur erdhi në qëveri në 1992 tha "Fshatari le të kultivoje produktin që kane me shumë fitim, dhe që atehere plasi mbjellja në Shqipëri veçse me vone e kapen nga veshet dhe sot edhe në Shqipëri është e ndaluar"
 
Korit të këtyre njerëzve "te mire" u shtohej edhe ai i prodhueseve të cigareve (emrat i dini, lexo paketën) të cilët donin të mbushnin këtë boshllëk me një produkt tjetër 100 herë më të dëmshëm se sa cannabis. Multinacionalet e sotme ato që influencojnë qeveritë, nuk janë gjë tjetër veçse pasardhësit direkt të asaj aleancë historikë që lindi në vitet '30 midis familjeve industriale. Si produkt tekstil, cannabis është 4 herë më i butë se pambuku, 4 herë më i ngrohtë, 3 herë më shumë rezistent dhe veshjet rrojnë më shumë, ka cilësi injifuge, pra nuk ka nevoje për pesticide që të kultivohet (pyesni fshataret e Lazaratit).
36 miliard dollare, dyfishi i drithrave, kjo është shifra e sasise se Canabis të prodhuar në Amerike në 2006, ndersa në Shqipëri fshataret e shkret shkojne në burg, fshataret Amerikane po pasurohen, dhe siç mund ta lexoni në shkrim Marijuana është bima me me rendiment nga të gjitha bimet e tjera bujqësore.
Amerika ze vendin e pare be bote për prodhimin e Marijuanes,
 
Si karburant kushton sa 1/5 e naftës së sotme me të njëjtin rendiment dhe nuk ndot ambientin. Dhe persa i përket letrës kushtin sa 1/10. Kemi bërë biznesin e shekullit ! Sala kur erdhi në qëveriqeveri[[1992]] tha "Fshatari le të kultivojekultivojë produktin që kanekanë me shumë fitim, dhe që atehereatëherë plasi mbjellja në [[Shqipëri]] veçse me vonevonë e kapenkapën nga veshetveshët dhe sot edhe në Shqipëri është e ndaluar"
'''Po Shqipëria ???'''
36 miliard dollaredollarë, dyfishi i drithravedrithërave, kjo është shifra e sasisesasisë se Canabis të prodhuar në AmerikeAmerikë[[2006]], ndersandërsa në Shqipëri fshataret e shkret shkojneshkojnë në burg, fshataret Amerikane po pasurohen, dhe siç mund ta lexoni në shkrim Marijuana është bima me me rendiment nga të gjitha bimetbimët e tjera bujqësore. Amerika zë vendin e parë në botë për prodhimin e Marijuanes,
 
'''== Po Shqipëria ???''' ==
Pse duhet të bejmebëjmë lufteluftë me fshataret e Lazaratit nderkohendërkohë që në botebotë lejohet dhe dihet që përdorimi i saj është shumë i gjere ??
Sot qeveritë duhet t'a kuptojnë se nuk ia kemi nëvojënnevojën naftës për të ushqyer industrinë petrolkimike - nëse ky do ishte problemi për eliminim total të naftës nga tregu - pasi ka bimë si kërpi, një bimë vërtetë e fisme, nga e cila mund të nxirren lëndët e para të nëvojshmenevojshme.
 
Prandaj çfarë fshihet pas OGM, pas politikës monetare, akoma është petroldollari ?
Fshihet emri i një bime, kërpi, që nuk ajo çfarë partitë e shoqatat duan të bëjnë me dije duke folur për liberalizim të drogave : fushatat e tyre të liberalizimit janë akoma më të rrezikshme pasi ushqejnë dizinformacionin pasi në fakt ngatërrojnë kërpin, që është një bimë, me marijuanën që është një përzierje. Duhet të çlirohemi nga këto paragjykime të kundrainformacionit të manipuluar nga vetë lobet që kontrollojnë tregun e naftës dhe sistemin monetar. Nëse duhet luftuar për legalizimin, atëherë nëvojitet të luftojmë për të mbrojtur një bimë të çmuar për njërëzimin.
 
Fshihet emri i një bime, kërpi, që nuk ajo çfarë partitë e shoqatat duan të bëjnë me dije duke folur për liberalizim të drogave : fushatat e tyre të liberalizimit janë akoma më të rrezikshme pasi ushqejnë dizinformacionin pasi në fakt ngatërrojnë kërpin, që është një bimë, me marijuanën që është një përzierje. Duhet të çlirohemi nga këto paragjykime të kundrainformacionit të manipuluar nga vetë lobet që kontrollojnë tregun e naftës dhe sistemin monetar. Nëse duhet luftuar për legalizimin, atëherë nëvojitetnevojitet të luftojmë për të mbrojtur një bimë të çmuar për njërëziminnjerëzimin.
Me gjithë përdorimet që ka si bime cannabis (edhe në mjeksi) pse të mos lejohet prodhimi, kështu ndihmojme me të vertete ekonomine e fshatit dhe luftojme kontrabanden sepse cannabis do të jete e lire dhe askush nuk do të merret më me kontrabande.
 
Me gjithë përdorimet që ka si bime cannabis (edhe në mjeksimjekësi) pse të mos lejohet prodhimi, kështu ndihmojmendihmojmë me të vertetevërtete ekonomineekonominë e fshatit dhe luftojmeluftojmë kontrabandenkontrabandën sepse cannabis do të jetejetë e lirelirë dhe askush nuk do të merret më me kontrabandekontrabandë.
 
== Referenca ==
10.357

edits

Menyja e lëvizjeve