Dallime mes rishikimeve të "Ekonomia e Kosovës"

Jump to navigation Jump to search
v
U kthyen ndryshimet e 82.114.79.158 (diskutimet) në versionin e fundit nga 213.163.112.202.
v (U kthyen ndryshimet e 82.114.79.158 (diskutimet) në versionin e fundit nga 213.163.112.202.)
'''Bujqësia pas luftës'''. Pas [[Lufta e Kosovës|luftës]], [[bujqësia]] në Kosovë ka filluar nga pika zero. Për krijimin e një sektori të bujqësisë së pari është punuar për krijimin e institucioneve nëpërmjet të cilave është bërë koordinimi i ndihmave nga bota e jashtme. Menjëherë me krijimin e qeverisë së përkohshme ajo ka ngritur Ministrinë e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (MBPZHR) e cila merret me çështjet e bujqësisë në nivel shtetërorë. Sekretar permanent i kësaj ministrie gjatë vitit 2006 ishte [[Qazim Kukalaj]].
== ===Agjencitë dhe organizatat e huaja===
 
Për zhvillimin e kësaj dege ekonomike, organet shtetërore si dhe popullsia kanë marrë ndihma materiale dhe teknike nga disa organizata ndërkombëtare e të shteteve tjera. Ndër këto organizata një rolë më të veçuar kanë luajtur këto organizata: [[Organizata Botërore e Ushqimit]] FAO , [[Banka Botërore]], [[USAID]]-it përmes KCBS-së, [[Agjencia Evropiane për Rindërtim|AER]]-it organizata tjera qeveritare dhe jo qeveritare që kanë marë pjesë në projekte kanë qenë edhe [[UNDP]], [[Programi Interkorporation]], [[GTZ e Gjermanisë]], [[SIDA e Suedisë]], [[SIDA e Kanadasë]], [[Qeveria e Luksemburgut]], [[Qeveria e Norvegjisë]], etj. ==
== ===Agjencitë dhe organizatat e huaja===
Për zhvillimin e kësaj dege ekonomike, organet shtetërore si dhe popullsia kanë marrë ndihma materiale dhe teknike nga disa organizata ndërkombëtare e të shteteve tjera. Ndër këto organizata një rolë më të veçuar kanë luajtur këto organizata: [[Organizata Botërore e Ushqimit]] FAO , [[Banka Botërore]], [[USAID]]-it përmes KCBS-së, [[Agjencia Evropiane për Rindërtim|AER]]-it organizata tjera qeveritare dhe jo qeveritare që kanë marë pjesë në projekte kanë qenë edhe [[UNDP]], [[Programi Interkorporation]], [[GTZ e Gjermanisë]], [[SIDA e Suedisë]], [[SIDA e Kanadasë]], [[Qeveria e Luksemburgut]], [[Qeveria e Norvegjisë]], etj. ==
 
===Zhvillimet e pasluftës===
13

edits

Menyja e lëvizjeve