Ndryshimi mes inspektimeve të "Permutacioni"

Jump to navigation Jump to search
11 bytes added ,  10 vjet më parë
== Numri i permutacioneve ==
 
Le të jetë ''n''  numri i elementeve të bashkësisë prmutacionet e të cilës duam ti gjejmë do të tregojmë se numri i permutacioneve të saj është i barabartë me ''n''!, ku "!" është operatori [[Faktorieli|faktoriel]].
Për të konstruktuar një permutacion ka ''n''  mënyra të ndryshme për të zgjedhur elementin e parë. Pas zgjedhjes së tij mbeten, {{nowrap|''n'' − 1}} elemente prej të cilave zgjedhim një dhe e vendosim në vendin e dytë në {{nowrap|''n'' − 1}} mënyra. Kështu për vendosjen e dy elementeve të para ekzistojnë gjithsejt :''n'' × (''n'' − 1) mënyra.
Për zgjedhjen e elementit të tretë mbesin {{nowrap|''n'' − 2}} elemente, prandaj me plotësimin e tre vendeve të para fitohen,

Menyja e navigimit