Dallime mes rishikimeve të "Targat e automjeteve"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
v (roboti shtoj: ar, fa, io, th ndryshoj: cs, szl, zh)
'''Targa e automjeteve''' janë shenjat të cilat lëshohen në qarkullim nga ministria e komunikacionit e që ju jepen poseduesve të automjeteve me qëllim të identifikimit të tyre.
 
Targat e automjeteve brenda një shteti kanë elementet e veta dalluese dhe elementet e përbashkëta. Si elemente dalluese të targave kryesisht janë pjesët e para të tyre të shprehura përmes shkronjave ose numrave dhe kjo pjesë nënkupton provincën (komunenkomunën, bashkinë, rrethin, republikën ose organizim tjetër tritorial varësisht nga shteti përkatës) nga vie ai automjet, kurse pjesa e dytë e cila është e shënuar me numra paraqet numrin vetiak të automjetit brenda provincës së caktuar. Si element i përbahkëtpërbashkët i tabelave shtetërore ose i një grupi të shteteve janë zakonisht simbolet shtetërore ose unike të një grupi shtetesh. Pra, targat e një shteti përkundër dallimit në paraqitje përsëri kankanë stemën ose flamurin shtetërorë si simbl t përbashkët për tu nënkuptuar se targat përkatëse cilit shtet i takojnë. Në anën tjetër kemi edhe targa të një gruupigrupi shtetesh siç janë targat e [[BE|Bashkimit Evropian]] të cilat përveç që kanë simbolet e shteteve përkatëse gjithashtu kanë edhe flamurin e Bashkimit Evropian i cili vë në dijeni se automjeti përkatës vievien nga shtetet e Bashkimit Evropian.
 
== Targa e automjeteve në shtete Evropiane ==
* [[Lista e targave të automjeteve sipas shteteve]]
* [[Targat e automjeteve të Kosovës]]
* [[Targat e automjeteve të Maqedonisë]]
* [[Targat e automjeteve të Shqipërisë]]
 
== Shih edhe ==
== Targa e automjeteve në shtete Evropiane==
* [[Targa CD dhe TR Jeshile]]
 
*[[Lista e targaveKategoria:Targa automjeteve sipas shteteve|*]]
*[[Targat e automjeteve të Shqipërisë]]
*[[Targat e automjeteve të Kosovës]]
*[[Targat e automjeteve të Maqedonisë]]
 
[[Category:Targa të shteteve|*]]
 
[[als:Kfz-Kennzeichen]]

Menyja e lëvizjeve