Ndryshimi mes inspektimeve të "Komanda e Mbështetjes Logjistike"

Jump to navigation Jump to search
ska përmbledhje të redaktimeve
'''Komanda e Mbështetjes Logjistike''' është një nga pesë hallkat përberësë të [[Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë|Forcave të Armatosura së Shqipërisë]]. Krahasuar me forcat e tjera, KML është një institucion i relativisht i ri, i krijuar më [[7 dhjetor]] [[2000]] si një strukture mbështetëse për katër forcat e tjera. KML ka nën vartësi të saj, pesë reparte autonome; Brigada e Furnizimin, Brigada e Transportit, Baza e Mirëmbajtjes së logjistikës, Laboratori Qendror i Forcave të Armatosura dhe Shkolla e Trupës.
[[Skeda:Polifoto2.png|thumb|Certifikate Certifikate]]
 
Uniformat ushtarake Shqiptare
 
Në Forcat tona të Armatosura në fushën logjistike është ndërmarrë një ristrukturim i gjithanshëm i uniformës.
Forcat tona të Armatosura u anëtaresuan në NATO me uniformë të re Shqiptare dizenjuar në vitin 2003
 
nga Stilisti Bujar kardashi, kjo uniformë e miratuar nga këshilli i ministrave është edhe sot në fuqi,
Kështugjithashtu është punuar që uniforma e luftës të jëtë me parametrat e vëndeve të NATO-s.
 
Janë modeluar nga stilisti Bujar Kardashi
Nga viti 1910 deri në 1991 ka pasur regullime të pjesshme dhe ndikime të huaja në uniformat ushtarake.
 
Në vitin 1991 filluan përpjekje serjoze për përmirësime në këtë fushë, fillimisht me vendosjen e një sistemi gradash dhe një emblemë, të cilat u përdorën edhe nga Policia, dhe nga Garda, si dhe të gjithë ushtarakët në vënd.
fillimisht me vendosjen e një sistemi gradash dhe një emblemë,
të cilat u përdorën edhe nga Policia, dhe nga Garda, si dhe të gjithë ushtarakët në vënd.
 
Në vitin 1997-1999 me stilizimin e artistit z.Bujar Kardashi vendosen për herë të parë shënjat e armëve, të forcave, emblema, dekoracione, uniforma e flamuj të forcave etj.
të forcave, emblema, dekoracione, uniforma e flamuj të forcave etj.
 
1991-1996 stilisti Bujar Kardashi realizon Kostumet ceremoniale me përkrenaren e Skëndërbeut për Gardën e republikës.
Në vitin 2004 Bujar Kardashi ka stilizuar për Gardën e Republikës Stemën dhe Flamurin, Shenjat e komandes, shërbimeve e shtabeve, dekoracionet. Te miratuara me VKM. Nr.67 dt.22/01/2004
Shenjat e komandes, shërbimeve e shtabeve, dekoracionet. Te miratuara me VKM. Nr.67 dt.22/01/2004
1998 Bujar Kardashi stilion e realizon uniformën ushtarake të Orkestrës Frymore të Forcave të Armatosura të Republikës se Shqipërisë, tërësist Shqiptare me të gjithë aksesoret e nevojshëm si emblemat, shënjat dhe dekoracionet, të miratuara me VKM.
tërësist Shqiptare me të gjithë aksesoret e nevojshëm si emblemat, shënjat dhe dekoracionet, të miratuara me VKM.
 
1998 zhvillohet sfilata e parë ushtarake e Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë, me Stilist z. Bujar Kardashi, vendosen për herë të parë emblemat, shënjat dhe dekoracionet në uniformën e FA. flamujt e forcave.
me Stilist z. Bujar Kardashi, vendosen për herë të parë emblemat, shënjat dhe dekoracionet në uniformën e FA. flamujt e forcave.
 
2003 Dizenjohet kamuflazhi Shqiptarë nga Stilisti Bujar Kardashi bërë në përshtatje me ngjyrat e terrenit kombëtar.
Anonymous user

Menyja e navigimit