Dallime mes rishikimeve të "Partia Demokristiane (Shqipëri)"

Jump to navigation Jump to search
v
U kthyen ndryshimet e 77.49.163.64 (diskutimet) në versionin e fundit nga 91.187.103.42.
v (U kthyen ndryshimet e 77.49.163.64 (diskutimet) në versionin e fundit nga 91.187.103.42.)
'''PDK periudha 1991 - 2001'''
 
== '''11 Dhjetori - Dita e Demokracise Kristiane ne Shqiperi''' ==
na plasi kari....vdekje fashizmi liri popullit..
 
''' Shtator 1991''' Delegacioni i [[PSHDK]], i kryesuar nga [[Besnik Bardhi]], në ambientet e Hotel Arberia në [[Tirane]], i dorezoj Programin dhe Statutin e kësaj partie Ndrekë Lucës, në prani të Agim Gjakovës dhe Esat Myftarit.
 
'''11 Dhjetor 1991''' Nje grup nismetaresh intelektuale themeluan ne Tirane PARTINE DEMOKRISTIANE TE SHQIPERISE .
 
'''25 Dhjetor 1993''' Doli numri i pare i gazetes "Ora e Shqiperise", organ i Partise Demokristiane.
 
'''27 Shkurt 1994''' Zhvillon punimet ne Tirane Kongresi i Pare i Partise Demokristiane te Shqiperise . Kryetar u zgjodh zoti Zef Bushati.
'''25 Maj 1994''' Formohet Forumi i Gruas i Partise Demokristiane te Shqiperise.Kryetare zgjidhet zonja Silva Qeseri
 
'''17 Qershor 1995''' Ne Luzern te Zvicres themelohet Unioni Shqiptar Demokristian. Ne grupin e punes per organizimin e Kongresit merr pjese akademiku Mark Krasniqi (Kosove),Gjon Berisha (Gjermani), Mikel Kuzhnini ( Kroaci), Zef Bushati ( Shqiperi), Nikolin Kurti (Shqiperi), Ahmet Hasani e Tahir Geci,Gjoke Paloka e Ded Hajdari,Ndue Ndou e Lazer Krasniqi, ( Zvicer), etj.
 
'''1 Korrik 1995''' Bukuresht - Partia Demokristiane e Shqiperise pranohet vezhguese e Unionit Kristian - Demokrat Europian (EUDC). Merr pjese zoti Zef Bushati , Kryetar i PDK
 
'''2-3 Dhjetor 1995''' Zhvilloi punimet Kongresi i Pare i Unionit Shqiptar Demokristian ne Tirane. Kryetar u zgjodh zoti Zef Bushati.Sekretar i Pergjithshem zoti Nikolin Kurti
 
'''2 Mars 1996''' Ne Tirane zhvilloi punimet Kongresi i pare i Forumit Rinor Demokristian. Kryetar zgjidhet zoti Andi Kroqi.Sekretar i Pergjithshem Dhimiter Myslia,Nenkryetar Shpend Jeshnica.Kryetar i Forumit Rinor me tej zgjidhet Harris Morana
 
'''27 Prill 1996''' Zhvillon punimet Kongresi i Dyte i Partise Demokristiane te Shqiperise. Kryetar u rizgjodh zoti Zef Bushati, Sekretar i Pergjithshem zoti Nikolin Kurti, Nen Kryetar zoti Dr.Nikolin Pema
 
'''11 Korrik 1996''' Partia Demokristiane e Shqiperise merr pjese ne qeverisjen e vendit, si parti e koalicionit qeveritar me PD. Ne postin e Keshilltarit te Kryeministrit zoti Zef Bushati dhe zoti Nikolin Kurti ,Zv/Minister i Transpoteve.
'''20 Tetor 1996''' Ne zgjedhjet lokale Partia Demokristiane fiton Kryetarin e Komunes se Shengjinit, ne rrethin e Lezhes, zotin Gjergj Ivanaj dhe Kryetarin e Komunes ne Velipoje zotin Mark Matusha dhe mjaft anetare ne Keshillat e Bashkive, Rretheve dhe Komunave.
 
'''9 Mars 1997''' Partia Demokristiane eshte nje nga dhjete partite kryesore qe nenshkruan deklaraten per te kapercyer gjendjen e jashtezakonshme te krijuar ne Shqiperi.
 
'''12 Mars 1997''' Formohet Qeveria e Pajtimit Kombetar dhe Partia Demokristiane perfaqesohet ne Kabinetin Qeveritar me Ministrine e Kultures,zotin Engjell Ndocaj.
 
'''12 Qershor 1997''' Partia Demokristiane merr pjese ne formacionin politik "Bashkimi per Demokraci" dhe nenshkruan marreveshjen paraelektorale me Partine Demokratike, Partine Levizja e Legalitetit, Partine Bashkimi Socialdemokrat dhe Partine Bashkimi Demokrat.
 
'''28 Qershor 1997''' Partia Demokristiane fiton ne zgjedhjet elektorale dy deputete, zotin Sander Uldedaj ne zonen elektorale nr.1 Malesi e Madhe dhe zotin Zef Bushati nga lista proporcionale.
 
'''13 Gusht 1997''' Ne parlamentin shqiptar formohet grupi parlamentar "E Djathta e Qendres". Kryetar u zgjodh zoti Zef Bushati.
 
'''2-6 Mars 1998''' Kryetari i PDK z.Bushati dhe Sekretari i Marredhenive me Jashte z.Frederik Mikeli ftohen ne Bruksel (Belgjike) nga zoti Wilfred Martens, President i Partive Popullore Europiane ( EPP ) ne Parlamentin Europian. Ne grupin e PPE. z.Bushati flet para eurodeputeteve per situaten ne Shqiperi dhe Kosove.
 
'''3 Tetor 1998''' Konferenca Kombetare e PDK, vendosi per pjesmarrjen aktive ne proçesin e hartimit te kushtetutes. PDK propozon vendosjen ne kushtetute te : "besimit ndaj zotit" dhe "Shqiperia shtet i pandashem" te cilat parlamenti i miratoi.
 
'''Janar 1999''' Shpallet fushata e zgjedhjeve te reja ne PDK
 
'''27 Nendor 1999''' Kryetari z.Zef Bushati merr pjese ne mbledhjen e Byrose se Internacionales Kristian Demokrate IDC/se ne Bukuresht se bashku me z.Kujtim Gjuzi Sekretar Organizativ dhe z.Arben Mikeli Sekretar i Mardhenieve me Jashte. PDK pranohet antare me te drejta te plota ne IDC dhe vezhguese ne EPP (Bukuresht) Rumani.
 
'''29 Janar 2000''' Mblidhet Keshilli Kombetar i cili cakton daten e Kongresit te Trete.
 
'''6 Maj 2000''' Zhvilloi punimet Kongresi i trete i PDK. Kryetar rizgjidhet Zef Bushati.
 
'''21 Maj 2000''' Mblidhet Keshilli Kombetar i cili zgjedh Sekretarin e Pergjithshem z.Mati Pepa dhe dy nenkryetaret; Znj.Mimoza Vreto per Mardheniet me Publikun dhe z.Genc Rama per Politikat Ekonomike si dhe Antaret e Kryesise te PDK-se dhe Shefat e Departamenteve.
 
'''1 Tetor 2000''' Zgjedhjet per Pushtetin Vendor. PDK-ja fiton 176 Keshilltare ne keshillat e Qarqeve, Bashkive dhe Komunave. Ne nivel kombetar PDK – ja fiton 2.34% duke u renditur si parti politike ne vendin e gjashte.
 
'''28 Tetor 2000''' Takimi i Pare Kombetar i te Zgjedhurve Demokristiane ne Pushtetin Vendor Lokal
 
'''5 Nendor 2000''' Milenium 2000. Jubileu i Qeveritareve dhe Parlamentareve ne Rome ne Vatikan. Merr pjese i ftuar nga Vatikani Kryetari Zef Bushati.
 
'''6-8 Janar 2001''' Kongresi i Partive Popullore Europiane ne Berlin,Gjermani.Marrin pjese si delegate Kryetari Zef Bushati dhe Sekretari i Pergjithshem Mati Pepa.
 
'''10 Mars 2001''' Takimi i dyte Kombetar i te zgjedhurve Demokristiane ne Qeverisjen Vendore,pushtet lokal. Zgjidhen organet drejtuese te te zgjedhurve lokale.
 
'''21 Prill 2001''' Mbledhje e Keshillit Kombetar te PDK-se.Miratohet programi elektoral dhe kandidaturat per deputet te PDK-se per zgjedhjet Parlamentare te 24 Qershorit.
 
'''24 Qershor 2001''' PDK merr pjese ne zgjedhjet Parlamentare.
 
'''25 Qershor 2001''' PDK denoncon manipulimet e zgjedhjeve te kryera nga socialistet ne pushtet dhe deklaron se nuk do te njohe rezultatet e zgjedhjeve te 24 Qershorit 2001.
 
'''8 Shtator 2001''' Mbledhje e Keshillit Kombetar te PDK analizohen zgjedhjet dhe merren vendime.
 
'''11 Dhjetori''' shpallet '''Dita e Demokracise Kristiane ne Shqiperi'''
 
http://www.zefbushati.tk
 
http://pdkalbania.weebly.com/
 
[[de:Partia Demokristiane e Shqipërisë]]
[[en:Christian Democratic Party of Albania]]
[[fr:Parti démocrate-chrétien d'Albanie]]
[[gl:Partido Democristián de Albania]]
[[sv:Kristdemokratiska partiet i Albanien]]
[[tr:Arnavutluk Hıristiyan Demokrat Partisi]]

Menyja e lëvizjeve