Dallime mes rishikimeve të "Universiteti i Beogradit"

Jump to navigation Jump to search
Korrektim
(Korrektim)
[[Figura:Rektorat Beogradskog univerziteta.jpg|thumb|300px|Universiteti i Beogradit]]
'''Universiteti i [[Beogradi|Beogradit]]''' ''([[Gjuha serbe|serbisht]] Univerzitet u Beogradu)'' u themelua nga Dositej Obradoviç në vitin 1808. Ai është universiteti më i vjetër në [[Serbia|Serbi]] dhe njëri ndër universiteti më të mëdhenj në gjithë [[Evropë|Evropën]]n. AjoAi u rrit në 31 fakultete me gati 90,000 studentë të diplomuar e të padiplomuar, dhjetë institute dhe rreth 4,500 mësuesmësimdhënës e ndihmësasistentë.
 
== Pak histori ==
Universiteti i Beogradit u themelua në 1808 me ngritjen e të ashtuquqjturësashtuquajturës Shkolla e Lartë për ligjin dhe filosofinëfilozofinë. Studimet e saj vazhdoninzgjasnin tretri vjet, në ngjashmëringjashëm me akademitë e atëhershme austriake dhe iu korrespondojnë studimeve profesionale të sotme.
 
== Lidhje të jashtme ==

Menyja e lëvizjeve