Stema e R.P të Kinës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Stema e Republikës Popullore të KinësStema e Republikës Popullore të Kinës : në përmbajtje të stemës së RP të Kinës janë flamuri kombëtar, tribuna Tiananmen, rrota dhe gruri, që simbolizojnë luftën revolucionare të demokracisë së re të popullit kinez pas lëvizjes së “4 Majit” dhe shpalljen e Kinës së Re me diktaturën demokratike popullore, të bazuar në aleancën punëtoro-fshatare të udhëhequr nga klasa punëtore.