Jump to content

Stema e Serbisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Stema e Serbisë

Stema e Serbisë u adoptua nga republika e Serbisë më 17 gusht 2004, mbrenda mburojës është një shqiponjë me dy koka dhe një mburojë me kryqin serb, lartë është një kurorë e vogël, ndërsa jashtë mburojë është një kurorë pak më e madhe. Poshtë shqiponjës janë dy zambak të verdhë. Dizajni i mburojës është bërë nga shteti serb dhe kisha serbe në mesjetë.