Syd Barrett

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Syd Barrett

Roger Keith "Syd" Barrett (6 Janar 1946 – 7 Korrik 2006) ishte një këngëtar, tekstshkrues, muzikant, kompozitor, dhe piktor Anglez. I mirënjohur si pjestar themelues i grupit Pink Floyd, Barrett ishte këngëtari kryesor, kitaristi dhe kompozitori kryesor në vitet e tij te hershme dhe ka marrë meritat e emërtimit të grupit. Barrett u përjashtua nga Pink Floyd në Prill 1968 pasi David Gilmour u bë kitaristi i ri i grupit, dhe pas një kohe të shkurter u shtrua në spital pas spekuilmeve për sëmundje mendore.