Sylejman Shah

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Tyrbja e Sylejman Shahut

Sylejman ibën Kaja Alp i njohur si Sylejman Shah ishte babai i Erthogrul Gazit i cili e drejtoi të birin për krijimin e një shteti ai kishte edhe 3 djem të tjer: Gündodu bey, Sungur Tekin Bey dhe Dündar bey .. Ai vdiq në një lum duke kaluar me kal dhe me pranin e dy djemve të tij Gündodu bey dhe Erthogrul bey ai iu la nje amanet te dy bijve që të jen të bashkuar gjithmon grua e kishte Hajme hatun e cila pas vdekjes së shoqit ( burrit) dhe sulmeve nga mongolet që rezultoi me prishjen e tër të kampir KAY ajo u shperngul te i vëllau në Kampin Dodurga dhe ngriti një Kamp të bashkuar me fisin Dodurga të cilin e udhëhoqi ajo deri në diten kur u mbajt kuvendi për zgjedhjen e beut të ri të cilin e udhëhoqi vet ajo ..