Syzet e diellit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Syze dielli

Syzet e diellit janë një formë e syzeve mbrojtëse të dizajnuara kryesisht për të parandaluar rrezet e diellit të ndritshme dhe dritën e dukshme të energjisë së lartë nga dëmtimi ose shqetësimi i syve.

Kornizat e syzeve të diellit në përgjithësi janë prej metali ose një material sintetik siç është plastika ose najloni. Lentet zakonisht kanë nivele të ndryshme të bllokimit të rrezeve ultravjollcë (UV).

Sugjerohet përdorimi i shpeshtë i syzeve diellore me cilësi të mirë, të cilat përshtaten në fytyrë, në mënyrë që ato të mbrohen nga rrezet që vijnë nga përpara dhe nga anët, duke filtruar në mënyrë adekuate rrezet UV, të cilat mund të sjellin efekte të dëmshme në shëndetin e syve.