Tasim Aliaj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Tasim Aliaj (Kuç, 22 korrik 1939) ka mbaruar teknikumin ekonomik në Tiranë dhe është diplomuar në fakultetin e ekonomisë, ka punuar si gazetar e redaktor në revistën "Hosteni", në Shtëpinë Qendrore të Krijimtarisë Popullore, në revistën "Spektër" e në RTV. Në RTV të Iranit, deri në hapjen e seksionit të gjuhës shqipe.

Veprat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Romane[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Kur dola në jetë, roman 1972-1977
 • Takim me djajtë, roman 1976
 • Skandal në senat, roman 1998

Drama[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Udhët e hekurta, dramë 1976
 • Thumba në ndergjegje, drame 1976
 • Cjapi me zile, Toka e premtuar, komedi 1978
 • Miro Tërbaçi, dramë 1980
 • Shokët e Besës, dramë 1981

Tregime e novela[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Muret e pamposhtura, novelë 1967
 • Stuhi në sirtar, tregime 1968
 • Gladiatori i mundur, tregime 1969
 • Kthehu në shtator, tregime 1970
 • Njeriu që nuk qesh, tregime1972
 • Statujat zënë vendet, tregime 1975
 • Pasionet patriotike, tregime 1976
 • Tregime të zgjedhura, 1980
 • Dy Kamberë në një derë, tregime 1980
 • Barka e shpëtimit, tregime 1988
 • Gjeneral Oturaku, 2006

Studime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Rumi dhe Thesaret e Letërsisë, studime 1997