Testi Rorschach

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Rorschach1.jpg

Testi Rorschach, [shqipërimi: Rorshah] është mjet i studimit të zhvillimit psikologjik njerëzor. Quhet dhe test projektiv i cili studion përceptimin e figurave dhe interpretimin e tyre. U krijua më 1921 nga Hermann Rorschach dhe përbëhet nga 10 imazhe.