Traktati i Devollit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Marrëveshja e Devollit ka qene një marrëveshje e bërë në vitin 1108 midis Bohemond IAntiochisë dhe perandorit bizantin Aleksi I Komneni, ne valën e Kryqëzatës se pare. Kjo marrëveshje është quajtur sipas fortesës bizantine te DevolliMaqedoni (sot Shqipëri).