Transparency International

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Transparency International shkurt TI (shqip: Transparenca Ndërkombëtare) është një organizata joqeveritare që monitoron dhe publikon korrupsionin e korporatave dhe politikës në zhvillimin ndërkombëtar. Fillimisht u themelua në Gjermani në maj 1993 si një organizatë jo-fitim-prurës, Transparency International tani është një organizatë joqeveritare ndërkombëtare. Ajo publikon çdo vit Barometrin Global të Korrupsionit dhe Indeksin e Perceptimit të Korrupsionit, një listë krahasuese e korrupsionit në mbarë botën.Zyrat qendrore janë të vendosura në Berlin, Gjermani.[1]

Historia[redakto | përpunoni burim]

Organizimi[redakto | përpunoni burim]

Referimet[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ Transparency International e.V. "Our Organisation – overview". transparency.org. 

Lidhje të jashtme[redakto | përpunoni burim]