Tregu sekundarë i aksioneve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Si treg sekundarë i aksioneve njihet ai treg në të cilin, pas emitimit dhe shitjes primare të aksioneve nga kompania emituese, bëhet shit-blerja e aksioneve të njejta nga kompani apo individ te ndryshëm.