Jump to content

Trishula

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Statuja e Shivës duke mbajtur trishula

Trishula (Sanskrisht: त्रिशूल, triśūla) është një sfurk tridhëmbëshe, zakonisht përdoret si simbol kryesor në Hinduizëm.

Në Indi dhe Tajlandë, termi gjithashtu i referohet shpesh një arme të shkurtër e cila mund të jetë e montuar në një dandë ose staf. Por ndryshe nga sai Okinawan, trishula ka tehe. Në malajzisht dhe indonezisht, trisula zakonisht i referohet posaçërisht një sfurke tridhëmbëshe të gjatë, ndërsa versioni zvogëlues njihet më shpesh si një chabang ose tekpi.