Jump to content

Twin Peaks

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Twin Peaks është një serial televiziv dramatik i krijuar nga David Lynch dhe Mark Frost. Ngjarja është vënë në qytetin fiktiv Twin Peaks në verilindje të Uashingtonit, përderisa xhirimet u bënë në veriperëndim të Uashingtonit.

Seriali për here të pare u emetua në ShBA në vitin 1990. Arriti të bëhet kult dhe u emetua në shume vende të botës. Disa episode u shkruan dhe u xhiruan nga Lynch dhe Frost, por shumica u xhiruan nga regjisor mysafir. Seriali ishte një koproduksion me kompaninë e produksionit të Aaron Spelling dhe ka 29 episode. Muzika e këtij seriali u kompozua nga Angelo Badalamenti, i cili është kompozitori i thuaja të gjithë filmave të David Lynch.

Në vitin 2017 seriali u rikthye në rrjetin amerikan Showtime me sezonen e tretë të përbërë nga 18 epizoda.