Universiteti FON

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Universiteti FON
FON University
ФОН Универзитет
FON-university

Themeluar:2003
Tipi:Private
Rektor:Nano Ruzin, PhD
Fakultet:170
Stafi:90
Studentë:5300
Website:www.fon.edu.mk/
Kati i parë i Universitetit FON

Universiteti FON (maqedonisht: ФОН Универзитет) është universiteti i dytë privat pas Universitetit të Evropës Juglindore, i themeluar në Republikën e Maqedonisë, pas liberalizimit të arsimit të lartë në vitin 2002. Pas themelimit të tij, një numër i madh i profesorëve nga Universiteti Sh. Kirili dhe Metodi " të Shkupit transferohen në universitetin e ri për të kontribuar në ndërtimin e një sistemi më të mirë arsimor në Republikën e Maqedonisë. Universiteti është i pari institucion i arsimit të lartë në Maqedoni, i cili ka zbatuar plotësisht kërkesat e Procesit të Bolonjës, dhe Sistemin e Transferit Evropian të Kredive. Në Total më shumë se 5300 studentë studiojnë në kampusin e universitetit. Universiteti ka katër kampe me seli në Shkup, Strugë, Strumicë dhe Gostivar[1] me më shumë se 90.000 metra katrorë.

Fakultetet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Fakulteti i Drejtësisë
  • Fakulteti i Shkencave Politike, Diplomaci dhe Gazetarisë
  • Fakultetit i Gjuhëve të Huaja
  • Fakulteti për Detektiv dhe të Siguri
  • Fakulteti i Ekonomisë
  • Fakulteti për Teknologji Informacioni dhe Komunikim
  • Fakulteti i Sportit dhe Menaxhimin e Sportit
  • Fakulteti për Dizajn dhe Multimedia
  • Fakulteti i Arkitekturës

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]